مستند_پل_قسمت1
به گزارش افکارنیوز، مرد با کت و شلوار مارک انگلیسی پشت گیت کنترل بلیط ایستاده است؛ با ثبت شدن مهر خروج بر روی پاسپورت، دیگر خیالش راحت میشود که میتواند تهران را به مقصد مورد نظر ترک کنند، اما نزدیک شدن دو جوان که کارت یکی از نهادهای امنیتی را به وی نشان میدهند، همه چیز را تمام می کند؛ «شما بازداشت هستید!»
تا آن لحظه هیچ کس نمیدانست که پیرمرد بازداشت شده چه کسی است ولی چند روز بعد خبر از برخی منابع درز میکند؛ «بازداشت یکی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای در بخش پولی و بانکی»؛ خبر آنقدر شوکه کننده بود که عباس عراقچی از مسئولان ارشد وزارت خارجه و اجرای برجام، نه میتوانست خبر را تائید کند نه تکذیب.
چند روز پیش که کریمی قدوسی از نمایندگان مجلس از بازداشت یکی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای خبر داد؛ خبری که به سرعت در فضای رسانهای پخش و با اینکه از سوی وزارت امور خارجه در همان ابتدا تکذیب شد اما گمانهزنیها درباره نام فرد بازداشت شده را کاهش نداد.
ساعتی بعد برخی رسانهها نام فرد بازداشت شده را به نقل از یک نماینده مجلس، «عبدالرسول دری اصفهانی» عنوان کردند که ظاهرا در حالی که قصد خروج از کشور را داشته بازداشت شده است.
اتهام فرد بازداشت شده مشخص بود، «جاسوسی»؛ رویدادی که حالا میتوانست به یک «برجام گیت» برای دولت روحانی تبدیل شود چون دری اصفهانی مسئول مشاوره و پیگیری برداشته شدن تحریمهای پولی و بانکی مرتبط در برجام بود؛ تحریم هایی که بسیاری معتقدند تغییری در وضعیت آنها ایجاد نشده است.
با تایید بازداشت دری اصفهانی توسط سخنگوی قوه قضاییه فکر خیلیها را به 10 سال پیش باز می گرداند؛ سالی که خبر وجود یک جاسوس در تیم مذاکره کننده هسته ای به مدیریت حسن روحانی، فضای سیاسی و رسانه ای ایران را تحت تاثیر خود قرار داد.
این روزها و درست زمانی که تقریبا همان تیم مذاکره کننده بر سر کار هستند، زمزمههای وجود یک جاسوس در تیم به گوش میرسد؛ حالا خیلی ها میخواهند بدانند، این جاسوسها از کجا آمدهاند؟
جاسوسها در تیم!/
چه کسی متهم به جاسوسی را به تیم هستهای برد؟
«بازداشت من شایعه است و من هم اکنون در دفتر کارم…» این بخشی از مصاحبه منتسب به عبدالرسول دری اصفهانی است که ساعتی پس از انتشار خبر بازداشت وی از سوی یکی از سایت های مربوط به فعالیت های بانکی منتشر شد.
سایت بانک مردم خبر مصاحبه خود با دری اصفهانی را با عنوان «پایان همه شایعه سازی ها» منتشر و در آن صریحا بازداشت فرد مذکور را تکذیب کرد، اما این مصاحبه دقایقی بعد به دلایل نامعلومی از روی خروجی این سایت حذف شد تا خبر بازداشت دری اصفهانی بیشتر رنگ تائید به خود بگیرد.
خبرگزاری دولتی ایسنا نیز در خبری بازداشت یکی از اعضای مرتبط با تیم مذاکره کننده را تائید کرد و نوشت «فرد مورد اشاره عضویتی در ستاد برجام و وزارت خارجه نداشته و فقط در مقاطعی از طرف یکی از بخشهای اقتصادی کشور برحسب نیاز در تیم مذاکرهکننده و مسائل مربوط به برجام حضور داشته است»
با کنار هم قرار دادن این اطلاعات، این خبر که جاسوس بازداشت شده همان عبدالرسول دری اصفهانی است، تقویت شد؛ اما این فرد کیست و چگونه وارد تیم مذاکره کننده شده است؟
با یک جستجوی کوتاه در فضای مجازی اطلاعات مختصری از سابقه فعالیت های دری اصفهانی پیدا می کنید؛ اطلاعاتی نظیر اینکه وی بهعنوان حسابرس یکی از بزرگترین مؤسسات حسابرسی بینالمللی، معاون مالی و حقوقی، داور ایران در دیوان داوری حل دعاوی ایران و آمریکا (به مدت 10سال) و مشاور ارشد هماهنگی بینالمللی یکی از بزرگترین وزارتخانههـای ج.ا.ا (بـه مدت 15سـال) فعالیت داشـته و فارغالتحصیل کارشناسی ارشد حسابداری از دانشکده حسابداری نفت است.
دری اصفهانی حدود یک سال پیش عضو هیات مدیره بانک سامان بوده است که در تاریخ 31 مرداد سال 94 از این سمت استعفا میدهد؛ دلیل استعفای وی از سوی روابط عمومی بانک سامان «نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی» عنوان شده است.
اما نکته قابل تامل نحوه ورود دری اصفهانی که تابعیت انگلیس را نیز دارد، به تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان است.
وی در مصاحبه ای با روزنامه دنیای اقتصاد در مردادماه سال 94 در پاسخ به سوالی درباره نحوه ورودش به تیم مذاکره کننده هسته ای میگوید: «ورود من به مذاکرات دو مقطع دارد. بار اول در حدود یک سال و اندی پیش کمیتهای در نهاد ریاست جمهوری به سرپرستی آقای دکتر نهاوندیان تشکیل شد که هدف آن انتقال تجارب متخصصان مختلف و مشورت به دولت درخصوص این پرونده بود. از من نیز برای حضور در این جلسات دعوت به عمل آمد. متاسفانه در آن مقطع به دلیل سفرهای کاری متعددی که داشتم جلسات کمی را توانستم حاضر شوم. بعد از این جلسات تصمیم بر این شد که علاوه بر کسانی که دارای تخصص و تجربه در زمینه مسائل سیاسی و دیپلماسی هستند، از متخصصان امور بانکی و مالی هم استفاده شود. جناب آقای دکتر سیف هم از من خواستند که در این حوزه به مذاکرهکنندگان کشورمان کمک شود؛ من هم با کمال میل پذیرفتم.»
اکنون دیگر مشخص است چه کسانی این فرد متهم به جاسوسی را وارد تیم مذاکره کننده هستهای کردهاند؛ آنهم با علم به اینکه وی دو تابعیتی بوده و پیش از این سابقه حضور در نهاد حسابرسان خبره انگلیس را در کارنامه داشته است.
حضور دری اصفهانی در آنجا سوال برانگیزتر می شود که مشاورههای وی به برداشته شدن تحریم های پولی و بانکی از جمله سوئیفت و برقراری رابطه میان بانک های ایرانی و اروپایی و همچنین پذیرش قوانین FATF از سوی ایران، مربوط بوده که هماکنون به یکی از مشکلات اصلی پس از اجرای برجام تبدیل شده است.
اما دری اصفهانی پیش از اجرای برجام خیلی مطمئن درباره برداشته شدن تحریم های پولی و مالی حرف می زد؛ «در برجام تقریبا تمام فعالیتهای تجاری، مالی، بانکی و خدماتی از شمول تحریم خارج میشود، بهطور قطعی بگویم بخش بانکی، مالی و بیمه را کامل در بر میگیرد.»
البته نه تنها این وعده دری اصفهانی برآورده نشده بلکه این سوال نیز ایجاد شده که آیا کسی که سالها در نهادهای پولی و بانکی بین المللی فعالیت کرده، با نوع برخوردهای سیاسی و فنی کشورهای غربی در مورد برداشتن تحریمهای پولی و مالی آشنا نبوده است یا عدم برنامه ریزی درست و گرفتن تضمین های لازم در این زمینه، ریشه در جای دیگری دارد.
قطعا این همان سوالی است که مسئولان تیم مذاکره کننده هسته ای باید پاسخی صریح برای آن داشته باشند که آیا مشاوره های این فرد متهم به جاسوسی در تنظیم بخش مالی و بانکی برجام موثر بوده و چه مقدار از مشکلات امروز این پخش، مربوط به مشاوره های این فرد است؟
دری اصفهانی اما تنها نمونه حضور یک متهم به جاسوسی در تیم مذاکره کننده هسته ای که رهبری کلان آنرا #حسن_روحانی بر عهده دارد، نیست. ادامه دارد….
منبع:https://t.me/mohamadrezahadadpour/9916
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط یارقیه در 1396/02/25 ساعت 12:43:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1396/02/25 @ 01:02:19 ب.ظ
ستاره مشرقي [عضو]
لعنت بر وطن فروشان خائن