نظر مراجع عظام تقلید در استعمال آمپول و سرم در ماه مبارک رمضان
امام، خامنه ای : احتياط واجب آن است که روزه دار از آمپولهاى مقوّى يا مغذّى و هر آمپولى که در رگ تزريق مى شود و نيز انواع سرمها خوددارى کند، لکن آمپولهاى دارويى که در عضله تزريق مى شود و نيز آمپولهايى که براى بى حسّ کردن به کار مى رود، مانعى ندارد. (امام،توضیح المسائل،ص209،م1576-خامنه ای:اجوبه الاستفتائات،ص160،س767)
فاضل لنکرانی: بايد روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند، ولي تزريق آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جاي دوا استعمال مي شود اشكال ندارد.( توضیح المسائل،ص266و267،م1635)
بهجت: احتياط واجب آن است كه روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند بلكه اجتناب خالي از وجه نيست ، ولي تزريق آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جهت ديگر استعمال مي شود، اشكال ندارد و اجتناب از آمپولي كه معلوم نيست از قسم اول باشد يا نه، لازم نيست.(توضیح المسائل:م1284)
سيستاني: آمپول و سرم روزه را باطل نمي كند هرچند آمپول تقويتي يا سرم قندي نمكي باشد.( توضیح المسائل جامع،م1958)
مكارم: تمام انواع آمپولهای داروئی یا تقویتی که به صورت عضلانی تزریق می شوند، و همچنین تزریق واکسنهای غیر خوراکی برای افراد روزه دار اشکالی ندارد.(استفتاء ازدفترمرجع)
تبصره:درمواردی که احتیاط واجب است مکلف می تواند به فتوی مرجع دیگربارعایت اعلم فاالاعلم رجوع کرد.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط یارقیه در 1395/04/01 ساعت 11:04:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |