وظايف منتظران از ديدگاه قرآن
زمين هيچگاه از حجت الهي خالي نبوده است. همه مردم در هر عصر و زماني با حجتي از حجتهاي الهي سروكار داشتهاند و همچنين در روز قيامت هم هر امت و گروهي به دنبال امامي كه آن را پذيرفته است خواهد رفت، اين حقيقتي است كه قرآن كريم به ما آموخته است.
يوم ندعُو كل اناس بامامهم: “روز قيامت” روزي است كه هر امتي را به امامش فرا ميخوانيم. (سوره اسرا 71)
پس از آنجايي كه امر شناخت امام زمان عجلالله تعالي فرجهالشريف و ياري رساندن به ايشان مهمترين وظيفه در زندگي مردم در هر زماني بوده به صورتي كه پيامبر اكرم(ص) ميفرمايند: «من مات و لم يعرف امام زمانه مات ميته جاهليه: هر كسي بميرد و امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهليت مرده.»
ما هم بايد به دنبال شناخت اماممان و ياريرساني به آن حضرت باشيم.
در ادامه به شناخت ياران امام مهدي عجلالله و اعمالشان در زمان غيبت، وظايف خودمان در اين دوران و حقوق حضرت بر ما از ديدگاه قرآن كريم خواهيم پرداخت.
قرآن كريم در سوره مائده، آيه 54 ميفرمايد: «پس به زودي خداوند گروهي را ميآورد كه آنان را دوست ميدارد و ايشان هم دوستدار خدايند. در برابر مومنان فروتن و در برابر كافران سرفرازند. در راه خدا جهاد ميكنند و از ملامت هيچ سرزنشكنندهاي نميهراسند.»
ما براي رسيدن به اين درجات چه ويژگيهايي بايد داشته باشيم؟ ياران حضرت مهدي عجلالله چه ويژگيهايي دارند؟
اولين ويژگي، عبادت و پارسايي: در اين مورد امام صادق(ع) ميفرمايند: «آنان مرداني شبزندهدار هستند كه شب را به عبادت ميگذرانند و به هنگام نماز زمزمهاي همچون صداي زنبور دارند.» (بحارالانوار)
دومين ويژگي، قدرت و تلاش: اميرالمومنين در اين مورد ميفرمايند: «اصحاب مهدي جواناند، سالخوردهاي در ميان آنها نيست مگر به مقدار سرمه در چشم و نمك در غذا.» (الغيبه- شيخ طوسي)
سومين ويژگي، ايمان و بصيرت: امام صادق(ع) در اين مورد فرمودهاند: «مومناني كه خداوند، مهدي را در ميان آنها به پا ميدارد، افراد برگزيده و شايسته قضاوت و حكومت و در دين فقيه هستند.»
همچنين دلبستگي و فرمانبرداري از امام مهدي(عج) از ديگر ويژگيهاي ياران ايشان است. قرآن كريم كه وسيله هدايت خداوند براي هر كسي كه خود خداوند بخواهد است، وظايفي براي ما در دوران غيبت مشخص و همچنين حقوق امام مهدي بر ما را نيز بيان ميفرمايد:
…ان اشكر لي ولوالديك…: سپاسگزار من و پدر و مادرت باش (سوره لقمان آیه 14)
مهربانترين پدر دنيا از ابعاد گوناگون، حقوق فراواني به ما دارد كه توجه به آنها ما را در انجام وظايف موفق ميكند. برخي از اين حقوق اين چنيناند:
حق پدري: پدر حقيقي هر زمان، امام و پيشواي الهي در آن روزگار است. چنانكه پيامبر اكرم خود و اميرالمومنين را دو پدر امت معرفي نمودهاند. (امالي شيخ صدوق) امام رضا (ع) در اين مورد ميفرمايند:
«امام دوست سازگار و پدر دلسوز و برادر تني و مادر مهربان نسبت به فرزند كوچك خويش است.» (كافي)
حق هدايت و تعليم: هدايت خداوند از سوی پيامبران و امامان به مردم جهان ميرسد. از اين رو هادي و معلم الهي در زمان ما حضرت مهدي است. امام عصر ارواحنا فداه همه حقوق يك معلم بر شاگرد و يك هادي بر هدايت شده را بر مومنان دارند. حق نعمت و... نيز از ديگر حقوق امام مهدي (عج) نسبت بر ماست.
حال، با همه اين تفاسير وظيفه ما نسبت به اماممان در زمان غيبت اين حضرت چيست؟ چه كارهايي منجي بشريت را شاد و چه كارهايي اين امام مهربان و دلسوز را ميرنجاند؟ چگونه ميتوانيم در برابر حقوقي كه پدر مهربانمان نسبت به ما انجام ميدهد از ايشان سپاسگزاري کنیم؟
اي افراد باايمان، تقوا پيشه كنيد و با راستگويان همراه شويد. (سوره توبه، آيه 119)
وظيفه اول ما؛ محبت: قرآن كريم محبت وعلاقهمندي به اهل بيت پيامبر اكرم (ص) را بر هر مسلماني واجب دانسته:
قل لا اسالكم عليه اجرا الا الموده في القربي (سوره شوري آیه 23)
يقيناً در عصر حاضر در بين وابستگان رسول خدا شخصيتي چون امام زمان (عج) وجود ندارد كه از هر كس ديگر به آن حضرت نزديكتر باشد.
وظيفه دوم ما؛ دعا: هر كسي دوستدار امام زمان (عج) باشد تحمل غم هجران اين حضرت در دوران غيبت براي او سخت و طاقتفرسا خواهد بود، همچنين خود حضرت فرمودهاند: «براي تعجيل در ظهور، زياد دعا كنيد كه اين كثرت دعا، گشايش كار شما خواهد بود.»
وظيفه سوم ما؛ انتظار: بزرگترين عمل و والاترين عبادتي كه براي ما در اين زمان امكانپذير است انتظار ظهور آن امام مهربان است.
رسول خدا (ص) در همين رابطه فرمودهاند: «بزرگترين عمل امت من، انتظار فرج است [و سخت ترین کار نیز].»
وظيفه چهارم ما؛ پيوند: وظيفه هر شيعه در زمان غيبت اين است كه پيوند و محبت خود را نسبت به امامش هميشه در دل داشته باشد و به امام خويش معتقد و به ياد ايشان باشد. قرآن كريم با اشاره به اين مسئله ميفرمايد: «اي ايمانآورندگان! صبر و استقامت كنيد و با يكديگر پيوستگي محكم داشته باشيد و پرهيزكار باشيد، اميد است كه رستگار شويد.» (آلعمران آیه 200)
امام باقر(ع) اين آيه را اين گونه تفسير ميكنند: «بر انجام واجبات صبر پيشه كنيد و در برابر دشمن شكيبا باشيد و با امامي كه چشم به راهش هستيد، پيوستگي داشته باشيد.»
منبع: موسسه قرآني نداي ملكوت
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط یارقیه در 1395/02/10 ساعت 01:24:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1395/02/10 @ 05:00:25 ب.ظ
پشتیبانی کوثر بلاگ [عضو]
باسلام و احترام
ضمن تشکر مطلب شما در منتخب ها درج گردید.
موفق باشید.